08.12.2021

6 läpinäkyvien oikomiskalvojen etua verrattuna hammasrautoihin

Läpinäkyvien oikomiskalvojen suosio on kasvanut paljon viime vuosina ja ne tarjoavat monta etua ja hyötyä verrattuna perinteisiin hammasrautoihin. Mitkä nämä edut ovat? Tekevätkö ne oikomiskalvoista tehokkaamman vaihtoehdon kuin perinteiset hammasraudat?

Tästä löydät kaiken, mitä sinun tulee tietää.

6 läpinäkyvien oikomiskalvojen etua verrattuna hammasrautoihin

1. Huomaamattomuus

Läpinäkyvien oikomiskalvojen läpinäkyvyys ja huomaamattomuus ottaa ensimmäisen sijan tältä listalta. Läpinäkyviä oikomiskalvoja on vaikea huomata ja se on yksi syy, miksi niiden suosio on kasvanut valtavasti viime vuosina. 

Teineille läpinäkyvät oikomiskalvot, kuten ClearCorrect ja Invisalign, ovat paljon houkuttelevampi vaihtoehto kuin perinteiset “junaraiteet.” Teinien riski kiusaamiseksi tulemiselle laskee huomattavasti ja todennäköisyydet vaivaantuneisuuden tunteelle hampaiden takia ovat pienemmät. Kaikki tämä takaa vaivattomamman matkan läpi nuoruuden. 

Läpinäkyvien oikomiskalvojen huomaamattomuus tekee niistä myös houkuttelevamman vaihtoehdon aikuisille, jotka haluavat suoristaa yhden tai pari vinoa hammasta. Täten he voivat nauttia suoremmasta hymystä ilman, että heidän täytyy käydä asentamassa kokonaista metallisettiä suuhunsa. 

2. Joissain tapauksissa ne toimivat nopeammin

Tutkimuksien mukaan läpinäkyvät oikomiskalvot voivat suoristaa hampaat yksinkertaisissa tapauksissa jopa 50% nopeammin kuin perinteiset hammasraudat. 

On luonnollista, että ihmiset haluavat oikomishoitonsa keston olevan mahdollisimman lyhyt. Jälleen kerran oikomiskalvot saavat pisteen perinteisten hammarautojen sijaan. 

On hyvä kuitenkin huomata, että läpinäkyvät oikomiskalvot ovat hyvä vaihtoehto yksinkertaisten vaivojen hoitoon, etenkin etuhampaiden vaivojen. Perinteiset hammasraudat voivat olla parempi vaihtoehto vakavien purentavikojen oikomiseen, joten sinun tulisi aina puhua ammattilaisen kanssa, ennen kuin teet päätöksesi!

3. Enemmän vapautta ruoan suhteen

Ruoan tarttuminen hampaisiin. Pahanhajuinen hengitys, koska et voi harjata hampaitasi kunnolla. Rouskuvien välipalojen välttäminen rautojen rikkoontumisen takia. Nämä ovat kaikki vaivoja, joista läpinäkyvien oikomiskalvojen kanssa ei tarvitse murehtia. 

Koska oikomiskalvot ovat irrotettavat, on potilailla enemmän vapautta ruoan ja syömisen suhteen. On tärkeää huomata, että jokaisen aterian, välipalan ja juoman jälkeen hampaat tulee muistaa pestä osana suuhygieniaa. Tämä tehdään sen takia, että ruoka ei tarttuisi ja jäisi jumiin kalvoon. Lyhyesti: vähän enemmän ylläpitoa, mutta plussana on parempi suuhygienia.

4. Voit pestä hampaasi ja puhdistaa hammasvälisi tehokkaammin

Mikään ei voi tehdä vaivaantuneempaa oloa kuin pahanhajuinen hengitys. Niille joilla on perinteiset hammasaraudat, se on valitettavasti kuitenkin yleistä. Jokainen kannatin, lanka, liima ja kuminauha voi tulla hammasharjasi tielle. Asioiden hankaloittamiseksi hammasrautasi ovat täydellinen ansa esimerkiksi pinaatille, lihalle ja plakille - nämä ovat kaikki asioita, jotka voivat alkaa haisemaan melko nopeasti!

Koska läpinäkyvät oikomiskalvot ovat irrotettavat, käyttäjät voivat edelleen pestä hampaansa ja putsata hammasvälinsä ihan niin kuin ennenkin. Itseasiassa parempi suuhygienia on tarpeen, kun käytetään läpinäkyviä oikomiskalvoja. Tämä johtuu siitä, että hampaat tulee harjat jokaisen aterian, välipalan ja juoman jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että ne jotka käyttävät läpinäkyviä oikomiskalvoja usein päätyvät ylläpitämään parempaa suuhygieniaa. 

5. Ne ovat mukavampi vaihtoehto

Monet perinteisten hammasrautojen käyttäjät tuntevat kipua tai epämukavuutta, joka johtuu rautojen kitkasta ja hankauksesta ikeniin ja suuhun. Rautojen kannattimet ja langat voivat tarttua huulien sisäpuolelle ja aiheuttaa kipeitä pitkään parantuvia haavoja.

Läpinäkyvät oikomiskalvot eivät sisällä metallikannattimia tai -lankaa. Ne koostuvat muovista ja kääriytyvät kaikkien hampaiden ympärille. Tämä ja niiden ohuus, joustavuus ja keveys tekee niistä paljon mukavammat käyttää. 

Perinteisten ja hampaiden sisäpuolelle asetettavien hammasrautojen käyttö voi myös johtaa siihen, että potilaat maistavat jatkuvasti metallin suussaan. Tämä on vain yksi syy lisää, miksi oikomiskalvot ovat mukavammat kuin rautaiset verrokkinsa. 

6. Ne vaativat vähemmän käyntejä hammaslääkäriin

Perinteiset ja hampaiden sisäpuolelle asetettavat hammasraudat vaativat jatkuvaa kiristämistä, jotta hampaat liikkuisivat oikeaan suuntaan. Tämä tietysti tarkoittaa myös sitä, että hammaslääkärillä on käytävät useammin! Yksi läpinäkyvillä oikomiskalvoilla oikomisen parhaista puolista on se, että sen voi saattaa päätökseen omalta kotisohvalta, kunhan vain pitää huolta kalvoistaan. Tässä on yksi syy lisää, miksi läpinäkyvät oikomiskalvot toimivat usein nopeammin, kuin rautaiset verrokkinsa. 

Valitettavasti oikomiskalvojen ohuus tulee riskien kanssa - ne ovat alttiimmat rikkoontumiselle. Hyvä uutinen on se, että korvaavan oikomiskalvon saaminen on hyvin helppoa!

Kaikki mitä sinun tulee tehdä, on ottaa yhteyttä paikalliseen hammaslääkäriin tai oikomiseen erikoistuneeseen hammaslääkäriin. Hänellä on vielä hammasjäljennöksesi tallessa tiedostona. Hammaslääkäri pystyy tilaamaan sinulle korvaavan kappaleen muutamassa päivässä, eikä sinun tarvitse murehtia ajan varaamisesta tai hammaslääkärikäynnistä. 

Mistä tiedän sopivatko läpinäkyvät oikomiskalvot minulle?

Vaikka läpinäkyvät oikomiskalvot tarjoavat monta etua, eivät ne silti ole paras vaihtoehto kaikille. Suosittelemme juttelemaan rekisteröidyn hammaslääkärin tai oikomiseen erikoistuneen hammaslääkärin kanssa siitä, ovatko kalvot sinulle oikea vaihtoehto. Miksipä et vierailisi All About Smiles -sivuilamme ja etsisi lähimmän ammattilaisen?

Onko All About Smiles sinulle?
Tee helppo testi ja huomaa miten helppoa on suoristaa hampaasi.
Olenko hoitoon sopiva?

Luomme onnellisempia elämiä, terveempien hymyjen kautta!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram