Sisältävätkö laitteet BPA:ta, ftalaatteja tai CMR:ää?

before-treatment

Eivät. ClearCorrect -kalvot ja retentiolaitteet valmistetaan materiaaleista, jotka eivät sisällä bisofenoli A:ta (BPA), ftalaattia tai mitään muuta materiaalia, jonka tiedettäisiin pitävän sisällään karsinogeenisiä, mutageenisiä tai lisääntymistoksiinisia aineita. 

Voinko aloittaa oikomishoidon jos olen raskaana tai imetän?

before-treatment

ClearCorrect -kalvoissa tai retentiolaitteissa ei käytetä haitallisia kemikaaleja eivätkä täten ole riski terveydellesi. Se on kuitenkin sinun ja hammaslääkärisi keskusteltavissa, mikäli hoito on turvallista sinulle ja vauvallesi.

Tarvitseeko minun ottaa injektioita?

info

On epätodennäköistä, että tarvitsisit injektioita oikomishoitosi aikana. Ainoa kerta, kun saatat tarvita paikallispuudutusta on, jos tarvitset hoitoa suun terveyden parantamiseksi ennen oikomishoidon alkua.

Kuinka monta vastaanottoaikaa tarvitsen?

info

Se kuinka monta tapaamista tarvitset riippuu täysin hoitosi pituudesta ja siitä, mitä hammaslääkärisi suosittelee. Yleisesti yritämme pitää tapaamiset minimissä, jotta hoito sopisi kiireiseen elämäntapaan. Voit varata aikoja tarkistaaksesi onko oikominen näkymättömillä kalvoilla sopiva hoito sinulle, sopiiko suun kautta tapahtuva skannaus tai hammasjäljennökset sinulle ja sopivatko sinulle räätälöidyt ja saapuneet kalvot hampaisiisi. Voit myös käydä säännöllisin aikavälein tarkastuksissa, joissa tarkistetaan, että hoitosi on hyvällä mallilla. 

Mikä on kiinnike?

info

Hammaslääkärisi saattaa kertoa sinulle, että sinulle laitetaan hoidon aikana kiinnikkeet. Ne ovat pienet hampaanväriset kumpareet jotka tehdään hammaskomposiittihartsista (käytämme täytteenä). Ne on helppo asettaa paikoilleen ja ne toimivat kalvojesi kanssa luoden painetta hampaisiin. Kiinnikkeet poistetaan hoidon jälkeen. 

Mihin kiinnikkeet laitetaan?

info

Hammaslääkärisi saattaa suositella sinulle kiinnikkeitä hampaiden oikomiseen ja he näyttävät sinulle missä kohtaa hoitoasi niitä käytetään. Ne asetetaan strategisesti hampaisiin, jotta saadaan paras hoitotulos.

Voiko puheeni alkaa sammaltaa?

info

Puheen sammallukselle on pieni riski silloin, kun aloitat oikomishoidon. Muutokset puheessa ovat aina riski, kun hampaita hoidetaan. Puhe kuitenkin palaa ennalleen, kun totut hoitoon.

Kuinka kauan kalvoja pitää pitää?

info

Kalvoja tulisi käyttää noin 22 tuntia päivässä. Ne tulee ottaa pois silloin kun syöt tai juot jotain muuta kuin vettä. Kun olet syönyt, pese hampaasi, huuhtele kalvosi ja aseta kalvo takaisin paikoilleen.

Voinko myös valkaista hampaani?

info

Valkaisun voi ottaa hoitosuunnitelmaan, kun oikomishoito on valmis. Valkaisugeeliä saa määrätä vain siihen rekisteröitynyt hammaslääkäri. Ota yhteys hammaslääkäriisi, jos haluat lisätä valkaisun hoitosuunnitelmaasi.

Keitä tulen näkemään?

info

Oikomishoitosi aikana tulet näkemään rekisteröityä hammaslääkäriäsi, joka ohjaa ja tarkkailee hoitoasi. Voit myös nähdä hoitokoordinaattoria ja suuhygienistiä, jotka vastaavat mielellään kysymyksiisi oikomishoidosta. Hammashoitajat ja vastaanottotiimimme vastaavat myös mielellään kysymyksiisi.

Voinko syödä ja juoda kalvojen kanssa?

during-treatment

Toisin kuin hammasrautojen kanssa, sinulla on lupa syödä ja juoda mitä vaan. Pidä vain huoli siitä, että muistat ottaa kalvon pois aina kun syöt jotain. Syömisen jälkeen sinun tulee pestä hampaasi ja puhdistaa hammasvälisi, huuhdella kalvosi ja laittaa kalvo takaisin hampaisiin. On parasta juoda vain viileää vettä, kun sinulla on kalvo suussa. Muiden juomien juominen kalvon kanssa ei ole suositeltavaa. Kuumat juomat voivat vahingoittaa kalvoa ja muut juomat voivat aiheuttaa tahroja sekä reikiä.

Mikä on interproksimaalinen vähennys (interproximal reduction, IPR)?

info

Interproksimaalinen vähennys (IPR) on joskus tarpeen, kun halutaan tehdä hampaille lisää tilaa. Siinä hammaslääkäri poistaa pieniä määriä hammaskiillettä hampaiden sivuista, jotta saadaan tilaa ja vähennetään hampaiden ahtautta.

Kuinka usein minun tulee vaihtaa kalvoa?

info

Sinun tulee vaihtaa kalvoa viikon tai kahden välein. Hammaslääkärisi määrittää sinulle sopivan vaihtovälin.

Kuinka monet kalvot tulen saamaan?

info

Jokainen oikomishoito on erilainen, mutta tavallisesti jokainen tarvitsee 10-20 kalvot hoidon aikana. Hammaslääkärisi saattaa määrätä sinulle myös retentiolaitteen hoidon päätteeksi, jotta hampaasi eivät palaa väärään purentaan.

Millaista suuhygieniaa minun tulisi noudattaa hoidon aikana?

info

On erittäin tärkeää pitää huolta hyvästä suuhygieniasta oikomishoidon aikana. Sinun olisi hyvä puhdistaa hampaasi hammaslääkärisi neuvomalla tavalla. Hampaat tulisi puhdistaa aina syömisen jälkeen ennen kuin laitat kalvon hampaiden päälle. Kalvot tulisi myös pitää puhtaana harjaamalla pehmeällä hammasharjalla viileän veden alla (älä käytä hankaavaa hammastahnaa tai muita puhdistusaineita kalvoihin).

Miltä hoidon aikana voi tuntua?

during-treatment

Kalvojen käyttö ei ole kivuliasta, mutta voi esiintyä muutamien päivien ajanjaksoja, jolloin kalvojen käyttö voi tuntua hampaissa epämukavalta. Voit odottaa ihmisten vilkaisevan hampaitasi ja heidän kysyvän, että mitä sinulla on hampaissasi. Purentasi tuntuu erilaiselta, kun hampaasi ovat siirtymisvaiheessa. Puheesi voi sammaltaa, kun totuttelet puhumaan kalvo hampaillasi. Kalvoissasi voi olla pieniä kumpareita, jotka auttavat kalvoa oikomaan hampaitasi. 

Onko kalvoja vaikea pitää puhtaana? Miten ne puhdistetaan?

info

Ei. Kalvoja on melko helppo pitää puhtaana, vaikkakin reikiintymistä, parodontiittia, kalkkikatoa (jättää pysyvät jäljet hampaisiin) tai ientulehduksia voi ilmetä, jos asianmukaista suuhygieniaa ja ennaltaehkäisevää huoltoa ei ylläpidetä. Useimmat kalvot voidaan pestä hammasharjalla ja viileällä vedellä. Myös hammastahnaa, jota ei harjata, voidaan käyttää. Meidän Käytä ja välitä -opas annetaan aina kalvojen mukana asiakkaalle.

Mitä ovat retentiokalvo ja retentiolanka?

info

Kumpaakin käytetään hoidon jälkeen, jotta hampaasi eivät liikkuisi purennan korjauksen jälkeen. Retentiokalvo on irrotettava kalvo, joka muistuttaa myös hoidon aikana käytettävää läpinäkyvää oikomiskojetta eli oikomiseen tarkoitettua kalvoa. Voit käyttää myös retentiolankaa, joka asetetaan etuhampaiden taakse. Se on lähes olematon pieni metallinen lanka, joka pitää hampaitasi paikallaan. Voitte yhdessä hammaslääkärisi kanssa päättää, onko retentiolle tarvetta ja jos on, niin kummalle. 

Liikkuvatko hampaani hoidon jälkeen?

after-treatment

Jos et käytä retentiokalvoa tai retentiolankaa hoidon jälkeen, on mahdollista, että hampaiden asento voi muuttua. Jos hukkaat kalvosi, tai se vahingoittuu, ota yhteyttä hammaslääkäriisi pikimmiten.

Miten voin varata tarkistustapaamisen?

contact

Se on helppoa: verkossa tai fyysisesti jollain toimipisteellämme.  

Luomme onnellisempia elämiä, terveempien hymyjen kautta!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram