07.12.2021

Kuinka paljon läpinäkyvät oikomiskalvot maksavat? Ovatko ne hintansa väärti?

Kun mietit hampaiden suoristamista, saatat miettiä hyviä ja huonoja puolia sekä läpinäkyvien oikomiskalvojen kannalta, että tavallisten rautojen. Mitkä ovat suurimmat erot niiden välillä? Kuinka paljon läpinäkyvät oikomiskalvot maksavat? Entä onko hoito sen väärti?

Jatka lukemista saadaksesi tietää lisää. 

Mitkä ovat läpinäkyvien oikomiskalvojen ja tavallisten hammasrautojen erot?

Ennen kuin voit valita itsellesi parhaan vaihtoehdon, tulee sinun harkita merkittävimpiä eroja eri hoitojen välillä. 

Molemmilla, perinteisillä hammaraudoilla ja läpinäkyvillä oikomiskalvoilla on hyvät ja huonot puolensa, mutta merkittävimmät erot on listattu alle. 

Hoitoaika

Joidenkin tutkimuksien mukaan läpinäkyvät oikomiskalvot voivat toimia yksinkertaisissa hoitotapauksissa huomattavasti nopeammin verrattuna perinteisiin hammasrautoihin. Tämä riippuu kuitenkin täysin siitä, miten vakava purentavika on. Läpinäkyvillä oikomiskalvoilla oikominen ei välttämättä ole aina paras ratkaisu. 

Näkyvyys

Erittäin ohuen materiaalin takia oikomiskalvot ovat lähes näkymättömät paljaalle silmälle. Tämä tekee niistä kiinnostavan vaihtoehdon sekä teineille että aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita ulkonäöstään. Perinteiset hammasraudat eivät puolestaan ole näkymättömiä, vaan päinvastoin näkyvät kauas. Vanhemmat saattavat jopa pelätä lastensa tulevan kiusatuksi perinteisten hammasrautojen ulkonäön takia. 

Irrotettavuus

Toisin kuin perinteiset hammasraudat, läpinäkyvät oikomiskalvot ovat irrotettavat. Tämä tekee hampaiden pesusta ja hammasvälien putsauksesta huomattavasti helpompaa. Irrotettavuuden ansiosta käyttäjällä on enemmän vapautta, kun tullaan syömisvalintoihin ja käyttäjällä on muutenkin parempi suuhygienia oikomishoidon aikana. Perinteisten tai keraamisten hammasrautojen oikomishoidon aikana täytyy välttää ruokia, jotka voivat tarttua rautoihin tai jopa rikkoa ne. Tämän takia joidenkin herkkujen kuten popcornin, makeisten ja rapeiden välipalojen syöntiä tulee välttää, jotta voidaan ennaltaehkäistä ylimääräinen käynti hammaslääkärillä!

Mukavuus

Läpinäkyvät oikomiskalvot valmistetaan muovista, joka asettuu täydellisesti hampaisiisi. Tämän takia ne ovat paljon mukavemmat kuin metalliset, keraamiset tai hampaiden sisäpuolelle asetettavat hammasraudat. Perinteiset hammasraudat koostuvat kannattimista ja metallilangasta, jotka voivat tehdä haavoja käyttäjän huuliin ja suun sisäpuolelle. On hyvä muistaa, että tulet käyttämään oikomislaitetta 22-24 tuntia päivässä, joten mukavuuden tulisi olla suuressa roolissa päätöstä tehdessäsi. 

Käynnit hammaslääkärissä

Läpinäkyvät oikomiskalvot toimivat siten, että ne hiljalleen liikuttavat hampaitasi oikeaan asentoon. Kalvot vaihtuvat useamman kerran hoidon aikana. Perinteisiä hammasrautoja täytyy käydä manuaalisesti kiristämässä hammaslääkärillä. Tämän takia läpinäkyvät oikomiskalvot vaativat tyypillisesti vähemmän käyntejä hammaslääkärillä. 

Mistä tiedän, kuinka paljon minun pitäisi käyttää rahaa läpinäkyviin oikomiskalvoihin?

Suosittelemme aina hammaslääkärin tai oikomiseen erikoistuneen hammaslääkärin konsultointia ennen kuin päätät, mikä hoitokeino on sinulle paras. Hinta määräytyy sen mukaan, miten vakava purentavika on kyseessä. Jotta saat tiedon siitä, miten vakava purentavika on kyseessä, tulee sinun käydä valtuutetun ammattilaisen vastaanotolla. Paras keino on jutella All About Smiles -ammattilaisen kanssa - he pystyvät antamaan sinulle hinta-arvion. 

Entäpä ‘tee ne itse’ oikomiskalvot?

Nykyään löytyy monia “DIY” oikomiskalvojen valmistajia joista valita. Suurin osa niistä tarjoaa hoitoa, jonka voi tilata ja hoitaa kotoota käsin. 

Monet näistä yrityksistä eivät vaadi minkäänlaista käyntiä alan ammattilaisella. Sen sijaan, he lähettävät asiakkaalle kotipakkauksen postilla suoraan kotiin. Tämä tapa jossa ei käytetä ammattilaista, tekee tästä vaihtoehdosta paljon edullisemman. Tästä syystä myös hoidon tehokkuus voi kärsiä. Ilman ammattilaisen neuvoja ja valvontaa, hampaasi saattavat päätyä näyttämään ihan muulta, kuin mitä odotit. 

On tärkeää muistaa, että vaikka läpinäkyvät oikomiskalvot ovat sopiva hoitokeino useimmille purentavikatyypeille, eivät ne aina ole oikea vaihtoehto. “Suoraan kuluttajalle -hammasraudat” usein keskittyvät pinnallisiin tuloksiin, eivätkä takaa pitkäaikaisia tuloksia. Ne tarjoavat nopean hoitokeinon, joka ei sisällä oikomishoidon arviointia ammattilaisella. 

Brittien oikomishoidon yhteisö (British Orthodontic Society, BOS) on erityisen huolissaan näistä tee-se-itse hammasraudoista ja niistä saattaa jopa tulla pysyviä haittoja hampaisiin. He suosittelevat valitsemaan hoidon, jota pystyy valvomaan koulutettu alan ammattilainen, joka pystyy seuraamaan hoidon kehitystä ja ongelmat päästään heti ratkomaan, mikäli sellaisia tulee. 

Lyhyesti: joudut maksamaan enemmän ammattilaisen avusta, mutta siten sinulle on taattu turvallinen ja juuri sinulle räätälöity hoitotapa. 

Ovatko läpinäkyvät oikomiskalvot hintansa väärti?

Useimmat ihmiset ovat sitä mieltä, että läpinäkyvät oikomiskalvot ovat hintansa väärti monien hyötyjensä takia. Parhaiden tuloksien saavuttamiseksi suosittelemme valitsemaan hoitokeinon, jota valvoo ja tarkkailee hammaslääkäri tai oikomiseen erikoistunut hammaslääkäri, kuten ClearCorrect. Nykyään on niin monta yritystä, jotka tarjoavat hoitoa läpinäkyvillä oikomiskalvoilla, joten on hyvä pitää mielessä, että ammattilaisen suosittelema hoitotapa takaa sinulle turvallisen ja mutkattoman matkan kohti suoria hampaita. 

On monta erilaista tapaa maksaa hoitosi, tilanteestasi riippuen. Hammaslääkärisi tai oikomiseen erikoistunut hammaslääkärisi osaa neuvoa sinua tämän suhteen. Jos haluat jutella ammattilaisen kanssa hoito- ja maksusuunnitelmastasi, käy sivuillamme jo tänään. 

Onko All About Smiles sinulle?
Tee helppo testi ja huomaa miten helppoa on suoristaa hampaasi.
Olenko hoitoon sopiva?

Luomme onnellisempia elämiä, terveempien hymyjen kautta!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram