11.10.2021

Miten tilata kiinnikkeet

Kalvosi ovat poissa ja hymysi on suorempi, mutta se ei tarkoita, että oikomishoitosi olisi ohitse!

Huolimatta siitä minkälaista oikomishoitoa olet saanut tähän asti, tarvitset joko retentiokalvon tai -langan pitämään hampaasi paikoillaan.

Lue lisää saadaksesi tietää lisää siitä miksi tarvitset retentiolaitteen, miten sitä käytetään ja miten voit tilata korvaavan laitteen. 

Kenelle retentiolaitteet ovat?

Retentiolaitteet ovat kaikille niille, joiden hampaita on suoristettu oikomalla. Ei ole väliä onko käyttänyt tavallisia hammasrautoja tai läpinäkyviä oikomiskalvoja, sillä retentiolaitetta tulee käyttää, jotta hampaat pysyvät paikallaan oikomisen jälkeen.

On kahdenlaisia retentiolaitteita: pysyvät ja irrotettavat.

Pysyvä retentiolaite

Tämä on kiinteä laite, joka on useimmiten metallilanka, joka liimataan hampaiden takapuolelle. Se on kovin suosittu vaihtoehto oikomishoidon jälkeen, sillä se on huomaamaton, tukeva ja sitä on lähes mahdotonta kadottaa! Sinun ei myöskään tarvitse muistutella itseäsi sen käytöstä, sillä se on aina paikallaan.

Irrotettava retentiolaite

Hawley retainer

Irrotettavia retentiolaitteita on monen kokoisia, muotoisia ja eri materiaaleista tehtyjä. Yleisin on perinteinen lankapidike (tunnetaan myös nimellä Hawley retainer), tai läpinäkyvä kalvo joka muistuttaa ClearCorrect:in läpinäkyviä oikomiskalvoja. 

Me All About Smiles:llä voimme kertoa sinulle suoraan minkälainen irrotettava retentiolaite on sinulle paras vaihtoehto. Voit myös kuitenkin varata itsellesi verkkoajan, jonka aikana meidän ammattilaishammaslääkärimme voivat neuvoa sinua. Voit painaa tästä löytääksesi lisää tietoa. 

Jos retentiolaitteesi hukkuu tai menee rikki, sinun tulisi tilata korvaava laite välittömästi. Mitä kauemmin odotat, sitä huonommaksi hampaidesi tilanne voi käydä. 

Kuinka paljon maksaa korvaava retentiolaite?

Tämä riippuu täysin siitä, minkälaista retentiolaitetta käytät ja siitä, minkälainen hammasvakuutus sinulla on. 

Jos pysyvä retentiolaitteesi hukkuu tai rikkoutuu, joudut varaamaan vastaanottoajan hammaslääkärille tai oikomiseen erikoistuneelle hammaslääkärille. Tästä voi aiheutua painavakin lasku.

Irrotettavat retentiolaitteet on helpompi korjata, koska ne valmistetaan muovista ja niitä pitää vaihtaa tietyin aikavälein joka tapauksessa. Vaikka asia on näin, kannattaa sinun kuitenkin pitää hyvää huolta retentiolaitteestasi, jotta sinulle ei koituisi ylimääräisiä maksuja!

Kannattaa säilyttää irrotettavaa retentiolaitetta sen säilytysrasiassa, jotta se ei katoaisi. 

Miten voin tilata korvaavan retentiolaitteen?

Hammaslääkäri vai oikomiseen erikoistunut hammaslääkäri

Paras tapa tilata uusi retentiolaite on saman henkilön kautta, jolta tilasit alkuperäisenkin. Hänellä on todennäköisesti hammasjäljennöksesi tallessa ja hän voi sen perusteella tilata tai asentaa sinulle uuden retentiolaitteen, joka sopii sinulle täydellisesti. 

Pitääkö retentiolaite vaihtaa kokonaan?

Kaikkia rikkoutuneita retentiolaitteita ei välttämättä tarvitse vaihtaa kokonaan uuteen. Retentiolangat voidaan useimmiten korjata hammaslaboratoriossa, oikomiseen erikoistuneella hammaslääkärillä tai hammaslääkärillä. Korjaamalla voi säästyä suuremmilta maksuilta. 

Valitettavasti samaa ei voi sanoa muovisista retentiolaitteista, sillä ne pitää vaihtaa uusiin, kun ilmenee halkeamia tai reikiä.

Jos olet kadottanut tai rikkonut retentiolaitteesi, etkä ole ihan varma mitä sinun tulisi tehdä, suosittelemme sinun puhuvan hammaslääkärisi kanssa. He osaavat neuvoa mikä on paras tapa korvata tai korjata retentiolaitteesi.

Onko All About Smiles sinulle?
Tee helppo testi ja huomaa miten helppoa on suoristaa hampaasi.
Olenko hoitoon sopiva?

Luomme onnellisempia elämiä, terveempien hymyjen kautta!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram