23.12.2021

4 Syytä miksi hampaiden suoristaminen ei välttämättä ole juuri sinulle

Läpinäkyvät oikomiskalvot ovat tulleet hyvin suosituiksi viime vuosina eikä syytä ole vaikea arvata. Ne ovat lähes huomaamattomat, ne ovat irrotettavat ja niitä on helpompi puhdistaa kuin tavallisia hammasrautoja. Ne eivät kuitenkaan ole ihan jokaiselle. Joten mistä voit tietää, ovatko läpinäkyvät oikomiskalvot sopiva hoitokeino sinulle?

Purentavikasi voi olla vaikea hoidettavaksi tällä menetelmällä

Monet tekijät vaikuttavat vinojen hampaiden vakavuuteen mm. hampaiden koko, muoto, kulma ja asento. Joissain tapauksissa potilaan hampaat ovat voineet kääntyä huomattavasti tai ne ovat voineet kallistua väärään suuntaan. Näissä tapauksissa hampaasi voivat vaatia monimutkaisempaa hoitoa, jolloin läpinäkyvät oikomiskalvot eivät riitä hoitomenetelmäksi. Jos haluat tietää lisää vakavemmista ja vaikeammin hoidettavista tapauksisa, voit lukea blogiamme tästä.

Olet unohtavaa tyyppiä

Woman forgot to wear her clear aligners

Läpinäkyviä oikomiskalvoja tulisi käyttää 22 tuntia päivässä ja ne tulisi ottaa pois ainoastaan puhdistettavaksi, hampaiden pesun ajaksi, syömisen ajaksi ja muiden juomien kuin veden juomisen ajaksi. Jos olet unohtavaa tyyppiä, etkä muista laittaa kalvoja aina takaisin paikalleen, voi hoito pidentyä ja olla tehottomampi. 

Saatat myös unohtaa pestä hampaasi aina syömisen jälkeen, joka voi johtaa bakteerin kertymiseen kalvoihisi. Tämä voi puolestaan johtaa hammasmätään, ientulehduksiin, pahanhajuiseen hengitykseen sekä moneen muuhun suun terveyteen vaikuttavaan ongelmaan. Lyhyesti: jos et usko, että pystyt sitoutumaan tiukkaan hampaidenpesuohjelmaan niin oikomiskalvot eivät ehkä ole sinulle. 

Hävität tavaroita helposti

Läpinäkyvät oikomiskalvot tehdään hyvin ohuesta ja läpinäkyvästä materiaalista, joka tekee niistä helposti kadotettavat irrottamisen jälkeen. Uusien oikomiskalvojen tilaaminen on sekä kallista, että hidastaa hoitoasi, sillä joudut olemaan ilman kalvoja usean päivän. 

Vinkki:

Pidä läpinäkyviä oikomiskalvoja aina suojakotelossa, kun et pidä niitä. Tämä auttaa sinua pitämään ne turvassa, puhtaana ja pysyt ajan tasalla siitä, missä ne ovat. 

Jos etsit nopeaa ratkaisua

Man wanting his teeth to be fixed fast

Vaikka on olemassa aineistoa, jonka mukaan läpinäkyvät oikomiskalvot voivat toimia nopeammin kuin perinteiset hammasraudat, ei tämä välttämättä pidä paikkansa jokaisen kohdalla. Itse asiassa ei ole olemassa standardia hoitoaikaa. Hoitoaika riippuu purentavian vakavuudesta sekä siitä, miten hyvin sitoudut pitämään kalvoja ohjeiden mukaan 22 tuntia päivässä.

Ainoa tapa selvittää miten kauan hoito sinun kohdallasi kestää on tavata rekisteröity hammaslääkäri tai oikomiseen erikoistunut hammaslääkäri. He pystyvät ohjaamaan sinut juuri sinulle sopivaan hoitoon ja antavat sinulle myös hinta-arvion. 

Muita rajoituksia, joita on hyvä miettiä

Jos hampaitasi on hoidettu hammaslääketieteellisesti viime aikoina

Jos sinulle on asetettu hammaskruunu tai viilut sen jälkeen, kun olet saanut läpinäkyvät oikomiskalvot, ne eivät välttämättä enää asetu paikoilleen samalla tavalla. Tämä voi vaikuttaa hoitosi tehokkuuteen ja hammaslääkäri saattaa joutua ottamaan uudet hammasjäljennökset sinulta. Vain yhdenkin hampaan muutos saattaa estää kalvojen toimimasta halutulla tavalla. Jos suunnittelet kosmeettista hammashoitoa, suosittelemme odottamaan kunnes oikomishoito on ohitse. 

Jos sinulta pitää poistaa hammas

Hampaanpoisto voi myös vaikuttaa oikomiskalvojesi tehokkuuteen sekä toimivuuteen. Läpinäkyvät oikomiskalvot eivät välttämättä ole niille, joiden täytyy poistaa hampaita ennen hoitoa tai hoidon aikana. 

Jos sinulla on hammassilta

Yleisesti ottaen hammassillat eivät estä oikomiskalvoja siirtämästä hampaitasi haluttuun asentoon. Näin ei kuitenkaan ole aina ja hammaslääkärisi saattaa joutua poistamaan osan sillasta tehdäkseen tilaa. Hoidosta tulee kuitenkin monimutkaisempi näin, joten on suositeltavaa, että kaikki muut hoidot tehdään oikomishoidon jälkeen. 

Ovatko läpinäkyvät oikomiskalvot minulle?

Ainoa tapa selvittää sopivatko läpinäkyvät oikomiskalvot sinulle on puhua ammattilaisen kanssa. Jokaisen potilaan tilanne on uniikki ja on tärkeää keskustella juuri sinun vaihtoehdoista ja lopputuloksista auktorisoidun ammattilaisen kanssa ennen kuin valitset oikomishoitosi. Miksipä et vierailisi All About Smiles -nettisivuillamme ja ottaisi yhteyttä paikalliseen hammaslääkäriin tai oikomiseen erikoistuneeseen hammaslääkäriin jo tänään? Voit myös käydä SmileStories -sivuillamme ja tarkastella muiden potilaiden hammashoidon tuloksia. 

Onko All About Smiles sinulle?
Tee helppo testi ja huomaa miten helppoa on suoristaa hampaasi.
Olenko hoitoon sopiva?

Luomme onnellisempia elämiä, terveempien hymyjen kautta!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram