02.11.2021

Miten länäkyvät oikomiskalvot suoristavat hampaasi

Läpinäkyvät oikomiskalvot ovat yksi suosituimmista oikomishoidon tavoista, mutta miten ne oikeastaan toimivat suoristaakseen hampaasi? Jatka lukemista saadaksesi tietää lisää.

Mitkä ovat läpinäkyvät oikomiskalvot?

Läpinäkyvät oikomiskalvot ovat asiakkaalle räätälöidyt kalvot, joita asiakkaat käyttävät saadakseen suoremmat hampaat.

Suurin viehätys läpinäkyvissä oikomiskalvoissa on, että ne ovat irrotettavat, mukavat ja käytännössä täysin läpinäkyvät. Läpinäkyvyys tekee kalvoista hyvän vaihtoehdon niille, jotka ovat tietoisia ulkonäöstään.

Läpinäkyvät oikomiskalvot peittävät hampaat kokonaan ja tämän takia ne tulee poistaa aina syödessä, juodessa ja hampaita harjatessa.

Mitä hammasvaivoja kalvot voivat parantaa?

Läpinäkyvät oikomiskalvot voivat parantaa tai hoitaa yllättävän monia hammasvaivoja kuten:

 • Ahtaat hammasvälit
 • Vinot hampaat
 • Ylipurenta
 • Alapurenta
 • Suuret hammasvälit
 • Avopurenta

Läpinäkyvien oikomiskalvojen tehokkuus riippuu täysin hammasvaivan vakavuudesta. Valtuutettu hammaslääkäri tai oikomiseen erikoistunut hammaslääkäri osaa neuvoa sinua tämän suhteen.

Mistä ne tehdään?

Läpinäkyvät oikomiskalvot valmistetaan muovista, vaikkakin jotkut markkinoiden johtavista brändeistä ovat kehittäneet teknologioita tehdäkseen oikomislaitteista mukavampia, paremman ulkonäön omaavia sekä tehokkaampia. Erimerkiksi ClearCorrect käyttää patentoitua ClearQuartz™ -teknologiaa valmistaessaan kalvojaan. Tämä teknologia tarjoaa täydellisen mukavuuden sekä tahran- ja iskunkestävyyden.

Miten läpinäkyvät oikomiskalvot toimivat?

Läpinäkyvät oikomiskalvot levittävät hampaisiin kevyttä painetta siten, että ne siirtyvät haluttuun asentoon ajan saatossa. Paine kulkee hampaiden juurista leukaan asti, joka pakottaa hammaskuopat siirtymään parempaan asentoon.

Asiakas saa hoidon aikana useammat kalvot, riippuen hammasvaivan vakavuudesta. Kalvoja tulee käyttää 22 tuntia päivästä, jotta ne olisivat täydessä tehossa ja ne pitää poistaa aina syömisen, juomisen ja hammashuollon ajaksi.

Miten läpinäkyvät oikomiskalvot suoristavat hampaasi?

There are a number of ways th On monia teitä siihen, miten kalvot voivat suoristaa hampaasi.  

Kiinnikkeet

Engagers are little tooth-coloured bumps of composite material that your dentist or orthodontist will bond to your Kiinnikkeet ovat pienet hampaanväriset kumpareet, jotka valmistetaan komposiittimateriaalista. Ne kiinnitetään hampaisiisi hoidon aikana. Ne auttavat lisäämään hampaisiisi painetta, joka tulee oikomiskalvosta.

Kuminauhat

Joissain tapauksissa hoito voi vaatia kuminauhojen käyttöä. Kuminauha yhdistää hampaidesi ylä- ja alarivin. Kuminauhat kiinnitetään kalvojen rakoihin tai nappeihin, jotka ovat hampaissa. Ne ovat erityisen tehokas tapa parantaa purentaa.

Kuinka kauan läpinäkyvillä oikomiskalvoilla kestää suoristaa hampaat?

Tarkka hoidon kesto riippuu täysin purentavian vakavuudesta.

Jokainen kalvo siirtää hampaitasi hieman, ennen kuin siirryt seuraavan käyttöön. Tyypillinen vaihtoväli on 2-3 viikkoa, mutta tarkka aikataulu tehdään yhdessä hammaslääkärin kanssa.  Tämä tarkoittaa sitä, että jos vain muutama hammas on vinossa, niin hoito voi kestää vain kuusi kuukautta (mikäli noudattaa käyttöohjeita). Joidenkin vakavien purentavikojen tapauksissa hoito voi kestää jopa kaksi vuotta tai enemmän.

Jos kalvoja ei käytä suositellun 22 tunnin ajan päivässä, hoito voi pitkittyä ja muuttua tehottomammaksi. Vaikka tämä voi tuntua hyvinkin vaikealta ja vakavalta sitoutumiselta, voi tuloksia alkaa näkyä kalvoja oikein käyttäen jo 4-6 viikon jälkeen aloittamisesta. 

Ovatko oikomiskalvot ja perinteiset hammasraudat verrattavissa keskenään?

Molemmat oikomistavat ovat loistavia tapoja suoremman hymyn ja paremman purennan saavuttamiseksi. Kummallakin on kuitenkin omat puolensa.

Perinteiset hammasraudat

Edut

 • May be more suitable to treat severe malocclusion (although this is totally dependent on the case)
 • Wearers can brush and eat without having to remove them

Haitat

 • Ovat näkyvät ja voivat aiheuttaa käyttäjälleen vaivaantuneen tunteen
 • Voivat olla hyvin epämukavat hankauksen takia
 • Niitä ei voi ottaa pois
 • Hampaita on vaikeampi putsata kunnolla – ruoka voi takertua rautoihin helposti
 • Hoidon kesto on pidempi verrattuna läpinäkyviin oikomiskalvoihin
 • Vaativat toistuvia käyntejä hammaslääkärissä 

Clear Aligners

Edut

 • Ovat lähes näkymättömät
 • Voidaan poistaa syömisen, juomisen ja hampaiden putsauksen ajaksi
 • Ovat mukavat verrattuna perinteisiin hammasrautoihin
 • Voivat parantaa suuhygieniaa, sillä hoidon aikana on pidettävä huolta hyvästä suuhygieniasta jatkuvasti

Haitat

 • Vaatii hammaspesua jokaisen juoman ja ruoan jälkeen
 • Voi olla kallis vaihtoehto riippuen purentavian vakavuudesta

Kaikkien hampaat ovat erilaiset, joten ei ole yhtä oikeaa hoitokeinoa. Me suosittelemme aina käymään asiantuntijalla ottamassa selvää, mikä on paras vaihtoehto juuri sinulle. 

Miten voin saada läpinänkyvillä kalvoilla tapahtuvaa oikomishoitoa?

It’s esseOn välttämätöntä jutella valtuutetun hammaslääkärin tai oikomiseen erikoistuneen hammaslääkärin kanssa ennen hoidon aloittamista. Näin tekemällä taataan se, että saat hoidosta tarvitsemasi tiedot ja varmistetaan, että hoito varmasti sopii sinulle. Miksi et vierailisi nettisivuillamme ja varaisi ensimmäisen aikasi hammashoidon ammattilaisemme kanssa?

Onko All About Smiles sinulle?
Tee helppo testi ja huomaa miten helppoa on suoristaa hampaasi.
Olenko hoitoon sopiva?

Luomme onnellisempia elämiä, terveempien hymyjen kautta!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram