10.11.2021

Kuinka suoristaa vinot hampaat? Tässä ovat meidän parhaat ratkaisumme

Täydellinen hymy ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan se myös vaikuttaa terveyteen. Tämän takia kaikkien tulisi investoida oikomishoitoon, oli kyse sitten yhdestä tai useammasta vinosta hampaasta. 

Perinteiset metalliraudat ovat olleet oikomishoidon ratkaisu jo vuosia, mutta nykyään löytyy muitakin tehokkaita ja paremman näköisiä ratkaisuja. 

Tässä artikkelissa kerromme kuinka vinot hampaat voivat vaikuttaa terveyteesi. Kerromme myös hampaiden suoristukseen parhaat tavat, joista voit valita itsellesi sopivimman.

Miksi sinun tulisi suoristaa vinot hampaasi

Kaunis hymy suorilla hampailla voi tehdä ihmeitä ihmisen itseluottamukselle. Ulkonäkö ei kuitenkaan ole ainoa syy miksi sinun kannattaisi korjata vinot, aukkoiset tai ahtaat hampaasi. Ei ole väliä onko sinulla vain yksi tai useampi vino hammas, sillä ongelmia voi ilmetä joka tapauksessa mitä pidempään odotat oikomishoidon kanssa. 

Ientulehdus ja hampaiden menettäminen

Vinoja tai ahtaita hampaita on tunnetusti hankalampi puhdistaa päivittäisellä harjauksella. Ajan saatossa bakteerit ja plakki kasaantuvat hankalasti harjattavien hampaiden ienrajaan. Tämä voi johtaa ientulehdukseen, parodontiittiin ja vakavimmissa tapauksissa jopa hampaiden menettämiseen. Aukkoisten hampaiden ikenet ovat avoinna ja alttiina ientulehdukselle, joka voi tulla nopeammin, jos hampaita ei suoristeta. 

Leukakipuja ja päänsärkyjä

Riippuen siitä, mihin suuntaan vinot tai ahtaat hampaat kasvavat, voivat ne aiheuttaa painetta leukaan ja niveliin, jotka pitävät leukoja paikoillaan. Tämä tunnetaan purentaelimistön toimintahäiriönä (TMD) ja se aiheuttaa päänsärkyjä, korvasärkyjä, leukakipuja ja hankaluuksia pureskelussa.

Pahanhajuinen hengitys ja hammasmätä

Jopa yksi vino hammas voi aiheuttaa paljon pahanhajuisia ongelmia. Vino hammas on oiva ansa syömällesi ruoalle, plakkimagneetti ja täydellinen kasvupaikka bakteereille. Tämä kaikki johtaa hammasmätään, reikiintymiseen ja pahanhajuiseen hengitykseen. 

Itsetunto

Kosmeettinen hammashoito on iso juttu tällä hetkellä, eikä siitä ole ihmettelemistä. Useiden tutkimuksien mukaan yli puolet ihmisistä maailmanlaajuisesti ovat epävarmoja hampaistaan. Läpinäkyviin oikomiskalvoihin tai posliiniviiluihin investointi voi vaikuttaa positiivisesti ihmisen itsetuntoon. 

Puheongelmat

Yli- tai alapurenta vinojen tai ahtaiden hampaiden takia voi vaikuttaa puheeseen. Tämä puolestaan voi aiheuttaa kommunikaatio-ongelmia, jotka voivat vaikuttaa henkilökohtaiseen elämääsi sekä ammattiisi. Tämän takia itsetuntosikin voi laskea. 

Tapoja joilla voi korjata vinot, ahtaat ja aukkoiset hampaat

Vuosien ajan metalliraudat olivat ainoa vaihtoehto niille, jotka halusivat suoremmat hampaat. Tänä päivänä on kuitenkin monta eri vaihtoehtoa, joista valita sinulle paras. 

Läpinäkyvä oikomislaite

Näkymättömät oikomiskalvot ovat kaikista tehokkain tapa korjata vinot hampaat. Ne ovat huomiota herättämättömät, tarjoavat ratkaisun pidemmäksi aikaa ja parantavat koko suusi terveyttä. Isot kosmeettisen hammashoidon brändit kkuten ClearCorrect tarjoavat räätälöityjä suunnitelmia, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja erilaisiin purentavaivoihin. 

Tavallisten hammasrautojen tapaan läpinäkyvät oikomiskalvot siirtävät hampaitasi oikeaan asentoon ajan kuluessa. Hoidon lopussa sinulla on suorempi hymy ja riski erilaisille vaivoille kuten ientulehdukselle ja hammasmädälle on pienempi. Useimmissa tapauksissa ClearCorrect voi jopa auttaa ratkaisemaan ongelmia ylipurennan, alapurennan ja vinon purennan kanssa. 

Monet valitsevat läpinäkyvät oikomiskalvot perinteisten metallisten tai hampaiden sisäpuolelle asetettavien hammasrautojen sijaan niiden mukavuuden, näkymättömyyden ja käyttöhelppouden takia. 

Hampaiden sisäpuolelle asetettavat hammasraudat

Vastakohtana perinteisille hammasraudoille, nämä raudat asetetaan hampaiden sisäpuolelle. Ne toimivat siirtämällä hampaita oikeaan asentoon kuukausien tai vuosien ajan, kunnes hampaat ovat suorassa. Tämä on hyvin tehokas oikomistapa. Jotkut ihmiset kuitenkin pitävät hampaiden puhdistusta vaikeana näiden rautojen takia. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoka voi helposti juuttua niiden sisään, joka voi puolestaan johtaa pahanhajuiseen hengitykseen ja hammasmätään. 

Posliiniviilut

Joissain tapauksissa hammasviilut voivat korjata kosmeettisia hammasvaivoja, kuten aukkoisia tai hieman vinoja hampaita. Viilut asennetaan hampaiden etupuolelle eivätkä ne vaikuta hampaiden oikomiseen. Tämän takia ne pystyvät oikeastaan vain piilottamaan ongelmat, mutta eivät ratkaise niitä. Viilut ovat myös tunnetusti kalliita: hinta voi olla jopa nelinumeroinen per hammas. Voimme siis turvallisesti todeta, että tämä ei ole paras vaihtoehto sinulle, jos sinulla on budjetti tai jos oikeasti välität hampaistasi. 

Palatal-laajennin

Jos ylähampaasi eivät ole linjassa takana, voit hyötyä Palatal-laajennuksesta. Tämä pieni laatta laitetaan kiinni poskihampaisiisi ja se laajentaa ylähampaittesi kaarta. Tämänkaltainen oikomishoito on oiva tapa hoitaa ristipurentaa ja ahtaita hamapaita. Laatan ison koon ja metallisen materiaalin takia käyttökokemus ei välttämättä ole kovin mukava. 

Mikä on paras vaihtoehto?

Jos etsit edullista, mukavaa, huomiota herättämätöntä ja pitkäaikaista ratkaisua, niin läpinäkyvät oikomiskalvot ovat paras valinta sinulle. Valitsemalla markkinoiden johtavista brändeistä kuten Invisalign tai ClearCorrect, saat valita vapaasti sopivan vaihtoehdon, joka on sopiva budjettiisi. 

ClearCorrect käyttää patentoitua ClearQuartz™ -teknologiaa valmistaessaan kalvojaan. Tämän ansiosta kalvot ovat ohuemmat, kirkkaammat ja joustavammat kuin muut läpinäkyvät oikomislaiteratkaisut. Niiden iskun- ja tahrankestävyys on ensiluokkaista, joka tekee niistä kaikista puoleensavetävimmän vaihtoehdon niille, jotka haluavat suorat hampaat ilman kompromisseja laadusta tai mukavuudesta. 

Kuinka paljon maksaa suoristaa vinot hampaat?

Tämä riippuu täysin siitä ratkaisusta, jonka valitset. Perinteiset hammasraudat ja Palatal-laajennin saattavat olla edullisempia vaihtoehtoja, mutta niillä on omat huonot puolensa. 

Viilut eivät varsinaisesti korjaa vinoja hampaita ja ne ovat todella kalliita. Tämän takia ne eivät ole paras vaihtoehto niille, joilla on todella vinot hampaat, tai joilla on tiukempi budjetti. 

Kenelle voin puhua vinojen hampaideni suoristamisesta?

Suosittelemme aina, että puhut paikalliselle oikomishoitoon erikoistuneelle hammaslääkärille tai kosmeettiselle hammaslääkärille ennen kuin valitset parhaan ratkaisun. Mitä ikinä päätätkään valita, muista että suora hymy ei ole ainoastaan ulkonäköasia, vaan myös terveysasia!

Onko All About Smiles sinulle?
Tee helppo testi ja huomaa miten helppoa on suoristaa hampaasi.
Olenko hoitoon sopiva?

Luomme onnellisempia elämiä, terveempien hymyjen kautta!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram