08.10.2021

7 Asiaa jotka sinun tulee tietää, ennen kuin hankit omat läpinäkyvät oikomiskalvosi

Kiitos huomaamattoman ulkonäön, läpinäkyvät oikomiskalvot ovat houkutteleva vaihtoehto niille, jotka tahtovat suoristaa vinot hampaat, suurentaa ahtaita hammasvälejä tai pienentää isoja hammasvälejä. Monet hammaslääkärit kertovat, että läpinäkyvät oikomiskalvot ovat nyt suosituin oikomistapa: jopa 80% hammaslääketieteen asiakkaista haluaa oikoa tällä hoitotavalla. 

Mutta mistä voit tietää, että tämä on oikea oikomistapa sinulle? Tässä muutama asia, joita voit pohtia.

1. Sinun tulee pitää kalvoja 22 tuntia päivässä jokaisena viikonpäivänä

Läpinäkyviä oikomiskalvoja ei laiteta suuhusi perinteisten hammasrautojen tavalla, mutta ne vaativat silti tietyn tason sitoutumista. 

Läpinäkyvät oikomiskalvot otetaan pois suusta ainoastaan syömisen ja hampaiden pesun ajaksi. Jos kalvoja ei pidetä suosituksien mukaan, voi hoito pitkittyä ja hampaat lähteä siirtymään takaisin ei-haluttuun suuntaan. 

Vaikka läpinäkyvät kalvot saa ja pitää ottaa pois syödessä, ei niitä pitäisi ottaa pois muina aikoina. On houkuttelevaa jättää kalvot käyttämättä sosiaalisissa tilanteissa, mutta tämä tietysti vain pitkittää hoitoasi ja saattaa aiheuttaa hampaiden siirtymisen takaisin ei-haluttuun suuntaan. Jos et pysty sitoutumaan 22 tunnin käyttöaikaan, niin tämä hoitotapa ei välttämättä ole sinulle oikea. 

2. Sinun täytyy pestä hampaasi jokaisen aterian jälkeen (jopa välipalojen!)

On täysin välttämätöntä pestä hampaat heti jokaisen aterian jälkeen, kun käytät läpinäkyviä oikomiskalvoja. 

Pieniä ruoan paloja ja bakteereja saattaa jäädä jumiin kalvon ja hampaan väliin, sillä kalvo peittää jokaisen hampaan. Tämä ei ole ainoastaan epähygieenistä, vaan voi johtaa reikiintymiseen, plakin kertymiseen ja pahanhajuiseen hengitykseen – kolme asiaa joita kukaan ei halua!

3. Läpinäkyvät oikomiskalvot voivat tahriintua

Ruoka ei ole ainoa asia, joka voi tahria kalvosi. Juomat kuten kahvi, tee ja punaviini voivat tahria kalvosi, jos et muista poistaa niitä suustasi ennen juomista. 

Tupakanpoltto voi aiheuttaa värimuutoksia sekä yleisesti huonoa suunterveyttä. 

Jotkut markkinoiden johtavat brändit, kuten ClearCorrect, ovat luoneet kalvot, joissa on käytetty kehittynyttä likaa hylkivää teknologiaa. Parhaat keinot välttää tahriintumista ovat kuitenkin hampaiden puhdistaminen aina jokaisen ruoan ja juoman jälkeen ja välttää hampaita tahrivia juomia ja ruokia ylipäätään. 

4. Joissain tapauksissa läpinäkyvät kalvot eivät voi korjata ylipurentaa, ristipurentaa tai alapurentaa

Yksi keskeinen asia mitä tulee miettiä läpinäkyviä oikomiskalvoja hankkiessa on, että pystyvätkö ne korjaamaan sinun purentavikaasi. Yleensä purentaviat aiheuttavat vinot hampaat, jonka oikomiskalvot voivat korjata. Ortognaattista leikkausta voidaan tarvita joissain ääritapauksissa, joissa ongelma on leuassa. Paras tapa selvittää voivatko oikomiskalvot korjata purentasi, on puhua hammaslääkärille tai hampaiden oiontaan erikoistuneelle hammaslääkärille. He osaavat neuvoa sinua parhaiten ja kertoa sinulle parhaat vaihtoehtosi. Löydät paikalliset sertifioidut hammaslääkärit ja oiontaan erikoistuneet hammaslääkärit selaamalla rekisteröityjä ammattilaisiamme nettisivuillamme.

5. Kalvot voivat olla melko kalliit, mutta maksavat takaisin hyödyillään

Yksi asia jota sinun tulee miettiä ennen läpinäkyvillä kalvoilla oikomista on, että onko sinulla varaa niihin. Markkinoiden johtavat brändit kuten ClearCorrect ja Invisalign ovat kehittäneet läpinäkyvät oikomiskalvot käyttäen huipputeknologiaa. Tämä näkyy hoitojen hinnoissa. 

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että saat rahoillesi vastinetta. Yleisestikin kalliimmat vaihtoehdot tulevat suurempien hyötyjen kera mm. mukavuus, likaa hylkivyys, näkymättömyys ja rikkoontumattomuus. Valitsemalla laatutuotteen, joudut käyttämään vähemmän rahaa rikkoutuneiden kalvojen korjaamiseen tai korvaaviin kalvoihin, joka voi loppupeleissä tulla jopa kalliimmaksi. 

Tietysti hinta määräytyy sen mukaan, kuinka huonosta purennasta on kyse ja kuinka kauan hoito kestää. On parasta jutella rekisteröidyn hammaslääkärin tai oiontaan erikoistuneen hammaslääkärin kanssa, joka pystyy neuvomaan sinua. Miksipä et vilkaisisi nettisivujamme ja ottaisi yhteyttä ammattilaiseen jo nyt? 

6. Kalvot ovat yleisesti nopeampi hoitokeino kuin perinteiset hammasraudat (niillä on myös suuri kirjo muita hyötyjä!)

Yleisesti ottaen läpinäkyvät kalvot pystyvät suoristamaan hampaat paljon nopeammin kuin perinteiset hammasraudat (jopa 50% nopeammin joissain tapauksissa!). Tämä tietysti riippuu ihan siitä, pitääkö potilas kalvojaan 22 tuntia päivässä kuten on neuvottu. 

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa hyöty. Itseasiassa, läpinäkyvät oikomiskalvot myös:

ovat käytännössä näkymättömät, joka tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka ovat tietoisia ulkonäöstään.
tarvitsevat vähemmän tarkastuskäyntejä verrattuna perinteisiin hammasrautoihin
ovat hyvin mukavat käyttää (kiitos erittäin ohuen materiaalin)
voivat auttaa hampaiden valkaisussa edistämällä parempaa hammashygieniaa

7. On monta oikomisvaihtoehtoa

Läpinäkyvät oikomiskalvot eivät ole ainoa vaihtoehto, kun haluat korjata purentasi. On monia vaihtoehtoja, jotka voivat sopia paremmin elämäntapaasi:

  • Jos sinulla ei ole varaa läpinäkyviin oikomiskalvoihin niin perinteiset hammasraudat tarjoavat edullisen ja tehokkaan tavan
  • Jos et usko, että pystyt sitoutumaan käyttämään kalvoja 22 tuntia päivässä, mutta haluat silti huomiota herättämättömän oikomishoidon, hampaiden sisäpuolelle asetettavat hammasraudat voivat olla parempi vaihtoehto. Jotkut suosivat tätä vaihtoehtoa, koska silloin rautoja ei tarvitse ottaa pois syödessä tai juodessa.

Me All About Smile:llä haluamme suositella sinulle oikomisen ammattilaisen kanssa puhumista, ennen kuin päätät mikä hoito on sinulle paras. Miksipä et ottaisi yhteyttä paikalliseen asiantuntijaasi nettisivujemme kautta vaikka jo tänään?

Onko All About Smiles sinulle?
Tee helppo testi ja huomaa miten helppoa on suoristaa hampaasi.
Olenko hoitoon sopiva?

Luomme onnellisempia elämiä, terveempien hymyjen kautta!

Contact
M: [email protected]
T: +45 89878040
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram